Vitaliteitscheck in Wijkcentrum De Oever

Vitaliteitscheck in Wijkcentrum De Oever

Delen van deze activiteit via uw eigen social media kanalen wordt zeer gewaardeerd!

Op woensdag 15 mei organiseert Sport Vitaal een gratis vitaliteitscheck voor 65-plussers in Sociaal & Cultureel Wijkcentrum De Oever (Amstelstraat 1). In samenwerking met een aantal gezondheidsinstanties waaronder Beweegzorg Noordwest, Sport Vitaal, de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, sociaal cultureel werkers van wijkcentrum de Oever en de Sportregisseur van Alkmaar Oost wordt de check uitgevoerd. 

Aanmelden kan bij Sport Vitaal, per mail via fit@alkmaarsport.nl of telefonisch via 06-28510517 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur).

De vitaliteitscheck vindt plaats van 13.00 – 17.00 uur en richt zich op het welzijn van senioren uit de gemeente Alkmaar. Verschillende metingen worden uitgevoerd op het gebied van coördinatie, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Door middel van de Smart Floor komt u te weten hoe stevig u op de been staat. Er wordt ook aandacht besteed aan o.a. het eetpatroon en gewicht onder begeleiding van een diëtist. De check duurt ongeveer 30 minuten en na afloop ontvangen alle deelnemers een beweegadvies op maat. Iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar eigen vitaliteit kan zich kosteloos aanmelden. Na aanmelding ontvangen de deelnemers het tijdstip waarop zij zijn ingedeeld voor afname van de tests.

Daarnaast zijn er ook nog diverse welzijnsorganisaties aanwezig. Bent u benieuwd naar welke (wekelijkse) activiteiten er allemaal georganiseerd worden in de buurt, geef u dan snel op! De sociaal cultureel werkers van de Oever, Humanitas, WonenPlus, Mee & de Wering en nog veel meer organisaties helpen u graag verder!

Check de pagina van de aanbieder of de datum en/of tijd (nog) klopt