Tafel Tien Alkmaar | Samen eten

Tafel Tien Alkmaar | Samen eten

Delen van deze activiteit via uw eigen social media kanalen wordt zeer gewaardeerd!

Voor mensen die niet altijd zelf willen koken en nieuwe mensen uit de buurt willen leren kennen.
Deze mensen kunnen een keer aanschuiven bij Tafel Tien. Omdat samen eten leuker is, toch?

Mathilde, host van Tafel Tien Alkmaar vertelt: ‘41% van de Alkmaarse huishoudens woont alleen. Als deze mensen niet actief iets afspreken met een ander, eten ze vaak alleen. Alleen bedenken wat ze willen eten, boodschappen doen, koken en de maaltijd alleen opeten, met Netflix als tafelgenoot. Kant-en-klaar maaltijden en bezorgdiensten helpen natuurlijk bij een deel van het werk.’

Hoe was jouw dag?
‘Alleen eten is niet zo leuk als samen eten, want eten verbindt. Zeker als je van nature extravert bent, van mensen houdt en je werkervaringen van de dag wilt delen. Als je alleen woont en na het werk thuis komt, vraagt nooit iemand bij thuiskomst:“Hoe was je dag?” Kun je nooit spontaan je verhaal kwijt. Bij Tafel Tien kan dat wel. En je hoeft niet na te denken over het eten en je hoeft niet te koken! Leuke bijkomstigheid is dat je op informele wijze nieuwe mensen uit je omgeving leert kennen.’

Tafel Tien is een samen-eetconcept voor maximaal tien mensen uit de buurt. Single of niet, iedereen komt alleen en staat open voor nieuwe contacten. Het is een open tafel, zonder lidmaatschap.
Mathilde, host van Tafel Tien Alkmaar, reserveert op regelmatige basis een grote tafel in Proeflokaal Bregje, waarbij de inloop tussen 18:00 – 18:30 uur is.
Bij het aanmelden betaalt ieder meteen via een link. Dit is een vast bedrag van €27,50 (3 gangen incl. 2 drankjes naar keuze).

De locatie en ontmoeting wordt dus geregeld. Zelf kunnen mensen onderling contactgegevens uit te wisselen met een tafelgenoot voor een evt. volgende ontmoeting.
Tafel Tien richt zich op werkende mensen van 21+ uit de buurt. In de praktijk komen mensen in de leeftijd van 35 tot 65 jaar. Het is geen ‘harde leeftijdsgrens’.

Tafel Tien Alkmaar is begin 2023 van start gegaan. Host Mathilde woont sinds 2022 weer in haar geboortestad Alkmaar. Haar jongste zoon woont nog thuis en ze koken vaak samen. Naast haar drukke baan in de reisbranche is zij graag sportief bezig (hardlopen, bootcamp in de duinen, wandelen). Ze is sociaal, nieuwsgierig en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ze kijkt uit naar de ontmoetingen en inspirerende en gezellige gesprekken bij de Tafel Tien. Als enthousiaste host zal zij ervoor zorgen dat iedereen het naar de zin heeft.
(Ze zoekt nog een tweede host zodat er meer samen-eet data geregeld kunnen worden).
​​
Tafel tien is:
niet zelf hoeven koken uit je werk
nieuwe mensen leren kennen (niet daten)
alles geregeld door de host
geen lidmaatschap
je verhaal kwijt kunnen

Inloop vanaf 18.00 uur, om 18.30 uur gaan we aan tafel.
De kosten zijn €27,50 p.p. (3 gangen incl. 2 drankjes naar keuze).

Zie data + aanmeldbutton: Aanmelden Tafel tien Alkmaar

Check de pagina van de aanbieder of de datum en/of tijd (nog) klopt