‘Sta Sterk, Voorkom Vallen’ – laat gratis uw stabiliteit meten

‘Sta Sterk, Voorkom Vallen’ – laat gratis uw stabiliteit meten

Delen van deze activiteit via uw eigen social media kanalen wordt zeer gewaardeerd!

Kom gratis uw stabiliteit laten meten op de slimme vloer, donderdag 25 januari.

Onder het motto ‘Sta Sterk, Voorkom Vallen’ worden inwoners uitgenodigd om hun stabiliteit te laten meten via een ‘slimme vloer’, de zogeheten ‘Smartfloor’. De meting is gratis en praktisch: een concreet advies en tips zijn inbegrepen.

Bijna 42 procent van de inwoners van de gemeente Alkmaar is ouder dan 55 jaar. Dit percentage stijgt de komende jaren verder. Daarom is het belangrijk om er nu voor te zorgen dat inwoners weten wat ze kunnen doen om zo gezond en vitaal mogelijk te blijven. Vanuit die gedachte organiseren Gemeente Alkmaar op verschillende plekken een mogelijkheid voor advies op maat. 

Arie Epskamp, wethouder Seniorenbeleid Gemeente Alkmaar, vertelt waarom valpreventie belangrijk is: “De groeiende groep senioren in Alkmaar verdient onze bijzondere aandacht. Alkmaar zet zich daarom in om een seniorvriendelijke gemeente te zijn en blijven. Een van de uitdagingen van een vergrijzende samenleving is het zoveel mogelijk voorkomen dat mensen vallen. Relatief eenvoudige preventieve maatregelen kunnen dit risico verkleinen.

Donderdag 25 januari van 13.00 tot 15.00 uur kunt u veilig testen hoe sterk u staat.
Komt u ook? Een afspraak maken is niet nodig.

Check de pagina van de aanbieder of de datum en/of tijd (nog) klopt