Schrijfclub voor jongeren (16+)

Schrijfclub voor jongeren (16+)

Delen van deze activiteit via uw eigen social media kanalen wordt zeer gewaardeerd!

In deze schrijfclub staan creativiteit en plezier centraal. Of je nu een doorgewinterde schrijver bent of gewoon wilt ontdekken wat er in je pen schuilt, iedereen is welkom!
Schrijven over een verborgen stad diep onder water, magische wezens in een verborgen bos of een mysterieuze brief: alles kan! Bovendien zul je merken dat inspiratie overal te vinden is, zelfs in de kleinste, ogenschijnlijk simpele dingen. Denk aan de geur van vers gemaaid gras, een glimlach van een vreemde of die oude boom in het park bij jou in de buurt… In alles schuilt een verhaal!

Hoe werkt het?
Een keer in de maand komen we samen om een nieuw thema of onderwerp te introduceren en de voorgaande schrijfopdracht na te bespreken. In onze schrijfclub verkennen we allerlei creatieve schrijfaspecten. We werken met thema’s zoals karakterontwikkeling, dialoog, flashbacks en cliffhangers als inspiratie voor de schrijfopdrachten. Binnen deze kaders hebben de deelnemers natuurlijk alle vrijheid om hun eigen, unieke verhaal te schrijven.
Ben jij ene jongere en heb je een tof idee voor een thema of wil je graag iets specifieks schrijven? Laat het ons vooral weten. We worden altijd blij van suggesties!

Waar en wanneer?
De schrijfclub komt iedere laatste dinsdag van de maand van 19.30 tot 20.30 uur samen in bibliotheek Alkmaar Centrum. Het is een gezellige plek waar je creatieve gelijkgestemde schrijvers ontmoet en waar je je even helemaal kunt onderdompelen in de wereld van verhalen en verbeelding.

Aanmelden
Voor meer informatie kun je mailen naar m.rijs@bknw.nl

Check de pagina van de aanbieder of de datum en/of tijd (nog) klopt