Doe-en praatgroepen voor kinderen en jongeren

Doe-en praatgroepen voor kinderen en jongeren

Delen van deze activiteit via uw eigen social media kanalen wordt zeer gewaardeerd!

Naar schatting groeien in Nederland zo’n 900.000 jongeren op met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen. Deze kwetsbaarheden raken onbedoeld iedereen binnen het gezin en daarom bieden Brijder en GGZ NHN voor deze jongeren de KOPP/KOV groep aan.

Jongeren voelen vaak goed aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal anders op. Sommige vragen extra aandacht, anderen schamen zich of nemen teveel taken en verantwoordelijkheid op zich. Hierdoor lopen zij een verhoogd risico op overbelasting en kunnen zij op den duur zelf problemen gaan ontwikkelen.

Om deze jongeren verder op weg te helpen bieden Brijder en GGZ NHN de KOPP/KOV groepen. Belangrijke ingrediënten van deze doe-praatgroepen zijn: het bieden van onderlinge (h)erkenning, het wegnemen van irreële gedachten en het ontschuldigen van zowel jongere als ouder. Dit doen zij door inzicht te verschaffen in gedachten en emoties die de jongeren kunnen hebben, handvatten mee te geven hoe zij met de thuissituatie om kunnen gaan, de weerbaarheid te versterken en kennis te vergroten in de problematiek van hun ouder(s). 

Daarnaast merken jongeren dat zij niet de enige zijn, kunnen zij hun verhaal kwijt en kennismaken met anderen met soortgelijke ervaringen.

In mei start er in Alkmaar een doe-praatgroep (17+) voor jongeren van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. De groep bestaat uit 8 bijeenkomsten.

Er is geen verwijsbrief nodig en de jongeren worden niet ingeschreven. Aan de groep zijn geen kosten verbonden. Een jongere kan zichzelf ook opgeven.

Waar: Kees Boekestraat 20 te Alkmaar
Data: 14-5, 21-5, 28-5, 4-6, 11-6, 18-6, 25-6, 2-7
Tijd: 15.00-17.00 uur

Voor meer informatie en aanmelding:

p.poland@ggz-nhn.nl
Petra Poland 06- 23116109

andrea.breebaart@brijder.nl
Andrea Breebaart 06-13067795

Check de pagina van de aanbieder of de datum en/of tijd (nog) klopt